samen-1

Balans: samen lukt het wel

Eefje Verhagen Blog Leave a Comment

Mijn dochters houden veel van boeken en we lezen ze dan ook vaak voor. Één van de verhalen waar mijn jongste dochter dol op is gaat over een Giraffe die naar de speeltuin gaat om te spelen. Hij wil niet op de schommel of van de glijbaan. Hij wil graag op de wip.

Maar op de wip kun je niet alleen.

Gelukkig komt Muis er aan. Zij wil wel met Giraffe op de wip. Helaas, het gaat niet. Giraffe is te zwaar en Muis te licht.

Gelukkig komt Aap er aan. Hij wil wel met Giraffe op de wip. Weer gaat het niet. Aap is te licht en Giraffe te zwaar.

Ook Hond komt naar het speeltuintje en wil wel met Giraffe op de wip. En weer werkt het niet omdat Giraffe te zwaar is en Hond te licht.

Giraffe is verdrietig, nu kan hij met niemand op de wip. Zijn vriendjes vinden dit ook jammer en bedenken een plan. Samen lukt het wel! Als Muis, Aap en Hond samen op de wip gaan met Giraffe kunnen ze wel de juiste balans vinden. Samen lukt het wel!

Soms heb je dus een Muis, een Aap en een Hond nodig om je balans te vinden.

Want we proberen het wel, om alle ballen alleen in de lucht te houden. Alles ‘zelluf’ te doen. De zorg voor je gezin, het huishouden, je werk, het runnen van je bedrijf, sociale verplichtingen (het woord alleen al!) en alle andere kleine klusjes tussendoor.

En wie houden we daarbij voor de gek? Juist! In onze trots om zoveel mogelijk zelf te willen doen en vooral zo weinig mogelijk om hulp te vragen schieten we er zelf vaak gigantisch bij in.

En ik weet wel dat het ontzettend moeilijk is om hulp van anderen te vragen voor het huishouden, de zorg voor de kinderen of je bedrijf.

Ook ik dacht een paar jaar geleden nog dat niemand het zo goed zou kunnen doen als ik. De Perfectionista in mij accepteerde geen hulp. En daarbij; ik was toch zeker geen watje. Ik moest en zou laten zien dat ik geen hulp nodig had.

Inmiddels ben ik mijn Perfectionista gelukkig grotendeels ontgroeid (Ik deel mijn ervaringen en oplossingen trouwens in een gratis 3-delige video en blogtraining) en zelfverzekerd genoeg om hulp toe te laten.

Ik vind het juist heel fijn dat mensen me willen helpen. En niet alleen met praktische dingen, ook door mee te denken, mee te werken en hun input te waarderen.

Waar ik vroeger bang was voor input van buitenaf (omdat het dan niet meer mijn idee zou zijn), omarm ik nu de ideeën van  de leden van de Stoute Schoenen Club. Het maakt dat we -zeker het eerste half jaar- er samen voor kunnen zorgen dat de Club nóg beter wordt en nóg beter aansluit op de dingen die nodig zijn om met Hart & Lef te kunnen ondernemen.

Het is namelijk zo dat de dynamiek van de groep het verschil maakt tussen een ‘yes!’ of een ‘mwa’ gevoel over een workshop, training of cursus maak je samen tot een succes, daar ben ik van overtuigd.

De Stoute Schoenen Club zou lang niet zo leuk zijn zonder al die fantastische bevlogen ondernemers die daar nu al deel van uitmaken. Ik kan zelf nog zo enthousiast zijn en heel veel leuks organiseren, ik kan de Club niet in mijn eentje dragen.

Sterker nog; dat wil ik niet eens. Het is zoveel fijner om dingen samen te doen. En dat betekent voor mij ook dat ik met de inhoud in kan spelen op de wensen en ideeën van de groep. Ik houd van improviseren en ik ben blij als de deelnemers blij zijn.

Samen lukt het wel!

Eerlijk is eerlijk: ik zou hier nooit zo sterk in staan als ik niet voor de volle 100% overtuigd zou zijn van mijn eigen verhaal en aanpak. Ik durf hulp te accepteren omdat ik ook ‘nee’ durf te zeggen als het niet bij me past.

Ondernemen met Hart & Lef is iets dat ik nu elke dag doe.Voor mij ziet dat er zo uit:

hart-en-lef

Het liefst doe ik dit samen met andere ondernemers. Daarvoor heb ik mensen om me heen verzameld die snappen wat ik doe en die ik niet meer uit hoef te leggen hoe graag ik wil groeien en een verschil maken met mijn bedrijf.

Samen Ondernemen met Hart & Lef is ook waar we vanaf 5 januari bij de Stoute Schoenen Club mee aan de slag gaan.

De Stoute Schoenen Club draait om support, samenwerken en elkaar inspireren en motiveren. Want ook ondernemen is niet iets dat je alleen hoeft te doen.

Ondernemen op Stoute Schoenen is een manier van je bedrijf runnen: met meer kennis, meer energie en meer zelfvertrouwen & lef. Stoute Schoenen helpen je namelijk om meer van jezelf te laten zien. Precies zoals je bent. Ze helpen je bij het omgaan met perfectionisme, de angst om te falen en niet (goed) genoeg zijn.

Het helpt je bij het vinden en verbinden van je klanten zodat ze jou gaan waarderen, vertrouwen en bij je gaan kopen.
Want als jij eenmaal in jezelf gelooft, gaan anderen dat ook doen!

Want je hebt er niet voor niets voor gekozen om ondernemer te (willen) zijn.
Tijd dat je er alles uit gaat halen dat er in zit. Uit jezelf én jouw bedrijf.

Want als jij het niet doet, wie gaat het dan doen?

Is het voor jou ook tijd om je Stoute Schoenen aan te trekken en te gaan…?

Je kunt je nog tot 11 december 23.59 inschrijven via deze link >>

Dat is ook de laatste dag dat je tegen het Early Bird tarief in kunt schrijven. In juni gaan de deuren pas weer open en dan is de prijs verhoogd. En het tarief waarvoor je inschrijft behoud je zolang als je lid blijft van de Stoute Schoenen Club.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *