De rest van de ijsberg

De rest van de ijsberg

Eefje Verhagen Blog 18 Comments

‘Ga ik dit echt doen?’ Deze gedachte is vaak door mijn hoofd gegaan de afgelopen tijd. En ja, ik heb besloten dat ik dit echt ga doen.  Ik ben ervan overtuigd dat je de ideeën die je krijgt niet voor niets krijgt. Daar moet je iets mee doen. En het minste dat je kunt doen is onderzoeken of een idee echt zo goed is als je zelf denkt.

Dat is voor mij niet anders. En dus ga ik het experiment aan. Het experiment dat écht bloggen heet. Niet zakelijk bloggen en niet strategisch bloggen. Want eerlijk gezegd word ik zelf al moe bij het idee dat ik een blog over ‘5 tips om aan storytelling te doen als je geen schrijver bent’ ga schrijven. Dat wil ik niet en daar ligt ook niet mijn kracht.

Dat is waarschijnlijk ook de reden dat dit blog nog niet zo consistent en consequent van de grond is gekomen zoals ik zou willen en dat heel blogposts nooit geschreven zijn. En dus ga ik dicht bij mezelf blijven en de lat verleggen. Lager omdat ik niet meer binnen een bepaald zakelijk stramien wil bloggen en hoger omdat ik iets ga doen wat ik ontzettend spannend vind.

Vanaf nu ga ik namelijk de rest van de ijsberg aan je laten zien. Ik typ dit met het hart in mijn keel, zo spannend vind ik het. Maar de woorden vliegen uit mijn vingers, over het toetsenbord en zonder moeite naar mijn beeldscherm. Ik kan dit.

De rest van de ijsberg? Ja, de rest van de ijsberg die onder het topje zit. Het topje dat je meestal te zien krijgt als je op social media kijkt. Het topje waarin alles goed lijkt te gaan. Het topje waardoor het lijkt alsof iemand ‘overnight succes’ heeft geboekt. Het topje dat alleen de leuke #lovemylife #lovemyjob kant laat zien. Het topje dus welteverstaan.

Want daaronder zit een berg twijfels, vallen en opstaan, huilmomenten, knikkende knieën, experimenten, #fails, baaldagen, dagen waarop ALLES mis lijkt te gaan, schuldgevoelens omdat je te weinig tijd aan je man en de kinderen besteed, schuldgevoelens omdat je te weinig tijd aan je bedrijf besteed, ballen die je niet meer in de lucht kunt houden en dus alle kanten opvliegen, bergen mails waar maar geen einde aan lijkt te komen en nog meer twijfels aan jezelf, je ideeën en je leven.

Maar er is nog meer: leermomenten, doorzettingsvermogen, een missie, een droom, nieuwe spannende plannen, grenzen aangeven, volgeschreven dagboeken met nieuwe inzichten, een fijn netwerk, samenwerkmomenten, pure blijheid, vertrouwen, lef tonen, je hart volgen, tranen van geluk en het gevoel dat alles klopt en is zoals het moet zijn.

Dit is voor mij de rest van de ijsberg en ik wil je laten zien hoe die er voor mij en mijn bedrijf uitziet. Dit blog wordt eerlijk & heerlijk en down & dirty. Het gaat mijn reis als Ondernemer met Hart & Lef verslaan en de stappen die ik tijdens die reis op mijn Stoute Schoenen zet, laten zien.

Ik hoop dat je bij me blijft en meeleest met mij en mijn avonturen. Ik weet nog niet precies waar dit blog ons gaat brengen, maar één ding weet ik wel: je zult een hoop  herkennen en zien dat je niet de enige bent met jouw gevoelens, worstelingen en twijfels.

Liefs, Eefje

Comments 18

 1. Alieke

  Ha Eefje,

  Super dat je gaat bloggen! Ik ga je zeker volgen. Ik houd van blogs die eerlijk zijn en inderdaad, dan maar niet op een ‘strategische’ manier 😉
  Ik ben heel benieuwd naar al je ervaringen en daar kan ik zelf ook weer van leren.

  Heel veel succes!

  Groetjes Alieke

  1. Post
   Author
 2. Kitty

  Stoer!! En lief :) want, net als met kinderen, is het heel fijn om eens te zien dat het bij een ander net zo gaat…
  Ik ga je zeker ook hier volgen, gewoon omdat je zo leuk bent om wie je bent en omdat je me altijd een goed gevoel geeft en ik al zo veel van je heb geleerd!

  1. Post
   Author
  1. Post
   Author
 3. Anja

  Hoi Eefje,

  Wat heerlijk geschreven, jouw blog. En zo herkenbaar! Deze week stapte ik ook in de stoute schoenen en begon een persoonlijke blog – naast de zakelijke: http://www.gewoonzowauw.nl. Mag ik deze inspirerende blog van jou daar delen?

  Groetjes,

  1. Post
   Author
   Eefje Verhagen

   Dankjewel Anja, Wat goed dat je ook persoonlijk gaat bloggen, jouw verhaal is ook herkenbaar. Dit blog mag je daar zeker delen met een linkje, leuk juist! Groetjes Eefje

 4. Letty

  Stoer hoor dat je een eerlijk blog wil schrijven.
  We zullen veel herkenning tegenkomen waardoor we ons weer gesterkt zullen voelen om vooral door te gaan met dat wat we het liefste doen.
  Ik kijk uit naar je volgende blog :)

  1. Post
   Author
 5. Marga

  Hoi Hoi, Ik kijk nu al uit naar je volgende blog! Ieder verhaal van jouw is echt een inspiratiebron en altijd de spijker op z’n kop.
  Veel succes.

  1. Post
   Author
 6. monique

  oh ik kan niet wachten om verder te lezen, ik dacht waar dan, is het nu al klaar???
  Vanuit je hart schrijven dat kan jij goed met mooie woorden.
  Dankjewel alvast!
  Liefs Monique

 7. Vera

  Hoi Eefje,

  Wat leuk om te lezen dat je jezelf iedere keer weer uitdaagt om nieuwe en spannende dingen te doen. Lijkt me heel gaaf om te lezen over jouw ijsberg… Kan ik je blog ook volgen via Bloglovin’? Dat is ideaal voor je lezers die hier al gebruik van maken… Mocht je het niet kennen, kijk dan eens op https://www.bloglovin.com/.

  Groetjes Vera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *