Hoi, ik ben Eefje

Levenslang lerend, proberend. Creërend en het liefst lachend.

Het is mijn missie om te leven en ondernemen met Hart & Lef.

Altijd dicht bij mezelf en mijn plannen, dromen en ideeën. Altijd bereid om mijn Stoute Schoenen aan te doen en te gaan… De hobbels en bobbels die ik onderweg op mijn pad tegen kom neem ik voor lief. Er is voor mij geen andere weg dan mijn eigen weg.

Je bent het verhaal dat je jezelf vertelt.

Dat is altijd mijn leidraad. Mijn uitgangspunt in mijn leven en mijn bedrijf. Zodra je het juiste verhaal vertelt, de dingen gaat doen die je het allerliefste doet en het allerbeste kunt, verandert er iets. Dan verander je zelf. Je wordt wie je eigenlijk bent.

Ik ben er van overtuigd dat in elk van ons iets bijzonders schuilt.

En dat de wereld daar op zit te wachten. Ook jij krijgt jouw talenten, ideeën, dromen, wensen, kwaliteiten en jouw persoonlijkheid niet voor niets.

Leven en ondernemen met Hart & Lef betekent ook dat je soms je eigen verhaal moet veranderen.

Om zo dichter te komen bij wie je eigenlijk bent en jezelf in volle glorie te kunnen laten zien en te delen wat je te delen hebt.

Voor mij begon het verhaal van mijn échte leven met het uitzoeken van mijn trouwjurk. Niet zomaar een jurk, de jurk van mijn dromen. Dromen waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Toen ik ging trouwen en met mijn moeder op pad ging om De Jurk uit te zoeken dacht ik aan kant, aan een grote witte rok en een strak lijfje. In mijn wildste dromen had ik niet gedacht dat er ook andere jurken waren. Echt niet. Maar toen de finale van de bruidsmode show aanbrak en er een oase van bloemen en roze tule op het podium verscheen was ik verkocht. De hele zaal begon te fluisteren van afschuw en het enige wat ik kon denken was; “Wauw…dat is ‘m”.

Het was de eerste jurk die ik paste en het was meteen raak. Mijn hart klopte sneller en mijn ogen begonnen te glinsteren. Dit was mijn jurk. Dit was ik. Dit zal al die jaren verscholen onder dat timide  faalangstige meisje dat zo graag met haar levendige, verrassende en andersdenkende persoonlijkheid naar buiten wilde treden.

Ik wilde dat ik je kan vertellen dat ik ook zo aan mijn bedrijf begon. Vol vertrouwen, met lef en plezier.

Het liep anders…

In de zomer van 2011 wandelde ik de KvK uit met de bedrijfspapieren van Ideefje op zak. Ik zou communicatieadvies gaan geven ofzo… Ik wist het eigenlijk niet precies. Onzeker en zonder doel bleef Ideefje ongeveer 2,5 jaar stilliggen. Geen opdrachten, geen acquisitie, geen lef.

Sterker nog: ik durfde mijn bedrijfsnaam niet eens uit te spreken. Als iemand, bijvoorbeeld tijdens een feestje, vroeg hoe het ermee stond mompelde ik wat, stopte snel een bitterbal in mijn mond en ging ik over op een ander onderwerp.

Communicatieadvies geven is niet wat ik het allerbeste kan en het allerliefste doe. Tenminste, niet in vastgestelde plannen en stappen en strategieën, maar voor mijn gevoel was dat wel wat ik moest bieden.

Ik ging nadenken over wie ik ben en wat ik wil en wat nu eigenlijk mijn grootse dromen, plannen en ideeën zijn en ik kwam tot het volgende:

Zolang ik me kan herinneren werken de radertjes in mijn hoofd razendsnel. Ik associeer, verbind zaken met elkaar en betreed ongebaande paden. Het zijn dingen die ik van nature doe en zó bij mij horen dat het woord ‘idee’ en mijn voornaam vloeiend in elkaar overlopen tot de naam van mijn bedrijf: Ideefje.

Daarnaast ben ik goed met woorden en concepten, kan ik mensen inspireren en motiveren om anders te gaan denken.

Zodat ze het verhaal dat ze voor zichzelf bedacht hebben en waar ze mee vastlopen kunnen veranderen in een verhaal waar ze zich goed bij voelen. Energie van krijgen en met heel veel enthousiasme , lef, plezier en vertrouwen kunnen vertellen.

Dat doe ik op twee manieren:

Met de Stoute Schoenen Club.

Een plek waar je mag zijn wie je bent en uit kunt groeien tot wie je wilt worden. Een plek om samen te werken met ‘collega’ ondernemers om jouw plannen, dromen en ideeën nog beter te maken. Met heel veel focus, energie, meer kennis en de juiste ondernemersmindset. En met meer plezier, lef en vertrouwen dan ooit tevoren.

In een-op-een gesprekken via Skype of persoonlijk.

Samen met jou kijk ik naar je bedrijf en het verhaal dat je vertelt. Ik denk met je mee, geef je nieuwe ideeën en invalshoeken en samen zetten we jouw plannen, dromen en ideeën om tot een verhaal dat voor jou klopt en dat je aan de hele wereld wil laten zien. Een een-op-een gesprek is alleen aan te vragen via mail.

 

Naast Eefje van Ideefje ben ik trotse vrouw en moeder van. Mijn man, Maurice, en onze twee prachtige dochters, Feye en Pieke, zijn de allerbelangrijkste mensen in mijn leven en de reden dat ik met Hart en Lef leef en werk.

Inspiratie voor mijn werk en het leven haal ik uit veel verschillende (soms kleine) dingen; ik houd van roze, chai tea latte, mooi papier, bloemen en een fijne zwarte pen. Ook reis ik graag. Andere werelddelen, andere referentiekaders. Ik heb daar van mogen proeven en mijn mening, verwachtingen en overtuigingen regelmatig bij moeten stellen.

Dit alles heeft me gevormd tot de persoon die ik vandaag de dag ben. Ik ben een gelukkig mens.

Wil jij ook meer Hart & Lef in jouw leven en bedrijf?