investeren

Investeren moet je leren

Eefje Verhagen Blog Leave a Comment

Investeren moet je leren.

Wat vond ik het eng om voor het eerst in kennis te investeren voor mijn bedrijf. Dat ik visitekaartjes nodig had en een website en kantoorartikelen en zo, dat wist ik wel. Die euro’s gaf ik vrij gemakkelijk uit.

Maar toen ik een cursus zag die ik graag wilde doen en waarvan ik wist dat die me verder zou helpen… Toen moest ik drie keer slikken voordat ik het geld durfde te investeren. Terwijl het bedrag niet hoger was dan alle kosten voor mijn huisstijl bij elkaar.

Wat maakte het dan zo moeilijk?

1. Ik wist niet of ik mijn investering er weer uit zou halen.
2. Ik vond het moeilijk om geld uit te geven aan kennis die ik (deels) ook gratis van het internet af kon halen.
3. Ik vond het moeilijk om te investeren in iets dat niet direct iets opleverde terwijl er ook nog niet zo veel geld binnenkwam in mijn bedrijf.

Na heel wat wikken en wegen heb ik de sprong gewaagd en ervoor gekozen om te investeren in meer kennis, meer groei en meer zelfvertrouwen (want dat is wat een cursus je oplevert.)

En boy! Wat heeft het mij veel gebracht. Ik heb nu 3 cursussen gedaan en respectievelijk € 199,- / € 1800,- / € 312,- geïnvesteerd en dat is het me elke keer weer driedubbel en dwars waard geweest.

Zo kies ik de cursussen waarvan ik zeker weet dat ik er iets aan ga hebben:

1. Ik volg iemand vaak al wat langer en heb bijvoorbeeld een gratis challenge gevolgd, filmpjes bekeken of ik zit in een gratis Facebook groep van die persoon. Ik voel me altijd enorm aangesproken door de persoonlijkheid, werkwijze, ideeën en visie. (alleen dan werkt het)
2. Ik ga verder kijken naar het betaalde aanbod als ik diegene vaker hoor praten over dilemma’s en oplossingen waar ik zelf ook tegenaan loop.
3. Als ik het aanbod lees en ik voel een kriebel in mijn buik, dan weet ik dat ik goed zit. Als ik de info over de cursus daarna nog een paar keer doorlees, weet ik dat het me verder kan helpen en dat ik heeeeel graag wil, maar nog niet durf.
4. Vervolgens neem ik eigenlijk bijna altijd persoonlijk contact op met degene die de cursus geeft om extra vragen te stellen. Of – als dat niet kan- ik ga op zoek naar ervaringen van anderen. Wat hebben zij er uit gehaald?
5. Als ik weet dat ik het zelf heel graag wil en er eigenlijk ook alle vertrouwen in heb dat diegene me verder gaat helpen, dan vertel ik aan mijn man wat ik wil gaan doen. Niet voor de toestemming, maar voor de support. Dan weet ik namelijk ook zeker dat ik meewerking krijg als ik tijd vrij wil maken voor de cursus.
6. Als laatste druk ik met gezonde spanning, enorme kriebels in mijn buik en met een giga blij gevoel op de ‘betaal’ knop van de cursus.
7. Op het moment dat de cursus begint ga ik er VOL in. Ik geef het alles dat ik in me heb en haal er dan ook resultaten uit.

Hoe kies jij een cursus die voor je werkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *