plannen

Plannen en Ideeën

Eefje Verhagen Succesvolle gewoontes 1 Comment

Deze video en blog zijn onderdeel van de Ondernemen met Hart & Lef Challenge die ik van 31 oktober tot en met 6 november 2016 organiseerde.

Dag 2 – Plannen en Ideeën

Heb jij ook zoveel plannen en ideeën in je hoofd voor je bedrijf? Mooi!

Want een hoofd vol bruisende ideeën en heel veel inspiratie is natuurlijk hartstikke fijn. Het betekent dat je kunt blijven vernieuwen en hoogstwaarschijnlijke elke dag met veel plezier aan de slag gaat.

Maar zoveel nieuwe plannen en ideeën kunnen ook verlammend werken omdat je misschien niet weet met welk idee je aan de slag moet gaan. Of misschien ben je overweldigd door alle mogelijkheden en vraag je jezelf af hoe je alles voor elkaar moet krijgen binnen de tijd die je tot je beschikking hebt voor je bedrijf.

Dat is hartstikke herkenbaar!

Om weer wat rust in je hoofd te krijgen en vooral ook overzicht is het belangrijk om al je plannen en ideeën uit te hoofd te halen en op papier te zetten. We maken er een braindump van.

  1. Ga op een rustig plekje zitten waar je zeker een half uur ongestoord kunt zitten werken.
  2. Pak een groot vel papier of een notitieboekje.
  3. Schrijf nu alle ideeën, plannen en dingen waar je aan denkt voor je bedrijf op.
  4. Trek je niets aan van de stemmetjes in je hoofd die zeggen: ‘Maar dat kun jij helemaal niet.’ of ‘Daar heb je geen tijd voor’.

Schrijf gewoon alles op dat in je opkomt. Later gaan we kijken naar wat we met deze lijst gaan doen.

En? Hoeveel plannen en ideeën heb je op je lijst staan? Voelt je hoofd weer wat leger en heb je meer rust? laat het me weten!

Comments 1

  1. Karin

    Heb als belangrijkste plan erop staan toch meer zelf leren doen op webshop ik ben 54 niet met de computer tijd opgegroeid. Maar kan al heel veel zelf (heel trots op) maar wil nog meer leren. . Benook niet te trots om te te vragen voor hulp, ga er dan wel bij zitten met pen en papier om alles op te schrijven. .
    Groet Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *